Cum să vă protejați covoarele și să le prelungiți durata de viață?
Covoarele sunt ingredientul perfect pentru un design elegant, frumos, cool. Ele vin sub diferite forme, dimensiuni, culori și texturi. Totuși, au ceva în comun: Indiferent de culoare, textură sau formă, toate au nevoie de îngrijire și de curățare adecvată.
De-a lungul anilor, ele intră în contact cu murdărie, pete, diferite mirosuri ale animalelor de companie, chiar mucegai și bacterii, toate acestea contribuie la deteriorarea țesăturii și distrugerea covorului.
De aceea este foarte important să luați măsuri în ceea ce privește protejarea acestuia.
Aspirați covoarele în mod regulat
Covoarele din zonele cu trafic intens trebuie aspirate o dată sau de două ori pe săptămână. Cele care sunt mai ferite de trafic, o dată pe săptămână este suficient. Acest lucru, făcut în mod regulat, diminuează riscurile de distrugere a fibrelor cauzate de praf, murdărie, părul animalelor de companie și alte substanțe.
Deși sunt minuscule, particulele de praf și murdărie pătrund în interiorul fibrelor distrugându-le puțin câte puțin.
Aspiratul este o metodă de întreținere și nu de curățare în profunzime.
Covoarele expuse la un mediu umed. Ce trebuie să faceți.
Covoarele din materiale naturale dar nu numai, expuse la umiditate - pot mucegăi. Ele trebuie ridicate regulat și aspirate pentru a ajuta țesătura covorului. În plus, folosirea unui dezumidificator de aer poate reprezenta o soluție pentru această problemă.
Apelați cât mai des la o spălătorie profesională pentru a fi spălat corespunzător și uscat în întregime.
Rotiți covoarele de sub mobilă
Covoarele de mari dimensiuni ajung, voit sau nu, sub tot felul de piese de mobilier. De la pat și canapea, la mese scaune și dulapuri. Trebuie să rotiți covoarele în mod regulat, chiar dacă acest lucru nu este tocmai ușor de făcut datorită greutății pieselor de mobilier, dar este absolut necesar. În primul rând, acestea ar trebui scoase de sub mobilier de fiecare dată când le aspirați. Și părțile de covor blocate sub mobilier, fac parte din acesta. În al doilea rând, covoarele trebuie rotite cel puțin o dată pe an. Moliile și alte vietăți preferă să se delecteze cu fibrele covoarelor într-un mediu cât mai întunecat, liniștit și necirculat. Efectuând aceste proceduri regulat, eliminați riscurile enumerate.
Programați curățarea profesională a covoarelor
Chiar dacă aceste proceduri funcționează și dau rezultate pe termen scurt, după cum am amintit și mai sus, fiecare dintre acestea sunt de întreținere a curățeniei, nu de curățare profundă.
Specialiștii în curățarea covoarelor recomandă curățarea profesională a covoarelor cel puțin la fiecare 18-24 de luni. În cazul în care covorul este mai expus, pătat cu fel de fel de substanțe lichide sau solide, păr de animale sau mirosuri neplăcute cauzate de mucegai sau alți factori, este esențială programarea imediată a acestora pentru a vă asigura că eliminați orice factor care v-ar putea distruge țesăturile.
Specialiștii noștri vă vor evalua covorul înainte de curățare și vor găsi cele mai bune soluții și metode de curățare astfel încât covorul să recapete vibe-ul și strălucirea, lăsându-l ca nou.
Vă așteptăm pe Calea Vitan nr. 212, Sector 3, București de Luni până Vineri între orele 8:30-18:00 și Sâmbătă între orele 8:30-14:00 și la numerele de telefon: 0768.654.545 sau 0724.456.000.